Cum să bei cafeaua dacă suferi de hipertensiune: Ce să NU faci. Tensiunea arterială ridicată nu este un tabu pentru consumul de cafea. Cardiologul Dr. Azizkhon Askarov a dezvăluit cum este corect să se consume această băutură în acest caz.
Medicul spune că în cazul hipertensiunii arteriale se poate bea cafea în funcție de reacția organismului și de indicatorii tensiunii arteriale, potrivit actualno.com.
În primul rând, a menționat medicul, persoanele cu hipertensiune arterială nu trebuie să bea cafea pe stomacul gol. În plus, băutura puternică este contraindicată pentru pacienții cu hipertensiune arterială.
CITEȘTE ȘI: Medic: Nu mai beți cafea dacă aveți aceste simptome neplăcute
„Cu o presiune de 140-150 la 90 și un puls de cel mult 100-120 bătăi pe minut, puteți bea cafea slabă – o ceașcă de băutură slabă de maximum trei ori pe zi”, sfătuiește Dr. Azizkon Askarov.
Cardiologul subliniază că trebuie să se țină cont de reacțiile individuale ale organismului la cofeină. „Dacă apar simptome neplăcute după consumul de cafea (vorbim de palpitații, înroșirea feței, salt de presiune), este mai bine să nu o beți. Sau să consumați băutura în varianta sa foarte slabă, care nu provoacă astfel de schimbări”, sfătuiește expertul.
„În cazul în care presiunea este foarte mare (până la 170-180) și o persoană nu ia pastile pentru hipertensiune, atunci cafeaua trebuie exclusă complet”, precizează specialistul.
CITEȘTE ȘI: Cafeaua care te îmbolnăvește: Îți crește colesterolul
Dr. Askarov avertizează că, în acest caz, consumul unei băuturi tonice este grevat de riscul de a dezvolta o criză hipertensivă, care se manifestă prin amețeli, dureri în piept, dificultăți de respirație, aritmie și pierderea cunoștinței.